فیلم آموزشی آزمون آیلتس IELTS پارت ۱
اگر میخواهید در آزمون آیلتس IELTS شرکت کنید ولی هنوز نمیدانید از کجا باید شروع کنید این فیلم آموزشی که ویژه آزمون آیلتس IELTS تهیه گردیده است را ببینید.
آنچه در این فیلم آموزشی آزمون آیلتس IELTS خواهید دید:
اگر قصد شرکت در آزمون آیلتس را دارید، این فیلم میتواند مقدمهای باشد تا با آزمون آیلتس آشنا شوبد. در این فیلم آموزشی آزمون آیلتس IELTS بصورت مختصر با دو زبان فارسی و انگلیسی توضیح شده است. اگر درباره فرمت آزمون آگاهی دارید، این فیلم به شما کمک خواهد کرد تا مهارتهای Speaking و Listening خود را تقویت کنید. در ادامه نیز مطالبی درباره اینکه چه شرایطی را باید قبل از شرکت در دورههای آمادگی آزمون و خود آزمون لحاظ کرد گفته شده است.
فیلم آموزشی آزمون آیلتس پارت ۱ IELTS Part 1
ادامه این فیلم رو با کلیک روی « آزمون آیلتس IELTS Test مهارت نوشتاری پارت ۲ » ببینید.
تصورات غلط درباره آزمون آیلتس IELTS
ابتدا باید از هدف خود مطمئن باشد. در طی دوران چندین ساله تدریس خود با چند صد زبانآموز و والدین آنها برخورد داشتهام که همه میگفتند: « دوست دارم آیلتسم رو بگیرم. خیلی عاشق زبان انگلیسی هستم و میخوام خوندن زبان رو تا گرفتن مدرک آیلتس ادامه بدم.» یا «پسرم خیلی زبانش خوبه همیشه نمرات خوبی در زبان آورده و معلم دبیرستانش خیلی ازش راضیه. حالا که میبینم علاقه داره میخوام ادامه تا مدرک آیلتش رو بگیره و بتونه مثل یه انگلسی زبان حرف بزنه.»
همین دیدگاه اشتباه در مورد تافل هم وجود دارد.
یکی از والدین میگفت: «دخترم رو فرستادم …… موسسه (خالی گذاشتم که حاشیه ساز نشه!) گفتن اگر همینطوری یه سه سال کلاس بیاد مدرک تافل بهش میدیم. مدرک تافلش رو هم که گرفت دیگه خیالم از زبانش راحت میشه.»
میپرسم: « مگر آموزشگاه مدرک تافل میده؟!»
جواب میدن: « بله همه آموزشگاهها مدرک تافل میدن، مگه شما مدرک تافل یا آیلتس نمیدین؟»
بنابراین لازم دیدم تا مقالهای در این رابطه روی سایت قرار دهیم تا به برخی تصورات که البته بیشتر حاصل تبلیغات سودجویانه است، تا حدی خاتمه دهیم.
۵ نکته ای که باید قبل از آزمون آیلتس IELTS رعایت کرد:
چرا دانشگاهها و کشورها از ما نمره آیلتس میخواهند؟
اولین نکته قابل تذکر این است که هدف از آزمون آیلتس IELTS و تافل سنجش سطح دانش افراد است که با دادن گواهی به ایشان و درج نمره برای هر مهارت زبان تعیین میشود. هیچ یک از این دو گواهی اعتبار مادام العمر ندارند و پس از دو سال منقضی می شوند! پس اطلاق کلمه مدرک به آن با این تصور که مثل مدارک دانشگاهی اعتبار مادام العمر داشته باشند تصور اشتباهی است.
آیا هدف مشخصی برای شرکت در این آزمون داریم؟
دوم اینکه قبل از اینکه برای شرکت در آزمون آیلتس تصمیم بگیریم باید بدانیم هدف ما از شرکت در این آزمون چیست. بطور کلی اگر یکی از این دو هدف را ندارید به آیلتس فکر نکنید و فقط تلاش کنید سطح دانش زبان خود را بویژه در حوزه مکالمه افزایش دهید. ایند دو هدف مهاجرت یا تحصیل هستند. ازمون آیلتس ، آزمون ارزانی نیست. پس اینکه بدون هر یک از دو هدف فوق برای آن تلاش کنیم کار معقولی نیست. ضمن اینمکه به فرض داشتن گواهی آیلتس IELTS Certificate دو سال بیشتر فرصت استفاده از آن را نداریم.
چند ساعت مطالعه میتواند ما را به هدفمان برساند؟
سومین نکته، حداقل زمانی است که برای رسیدن به نتیجه مطلوب یعنی نمره هدف نیاز است. درباره نمره هدف در نکته بعدی توضیحاتی داده شده است. اما سوال مهم اینجا است که مدت زمانی را می بایست برای آمادگی آزمون اختصاص داد؟ حداقل زمان روزانه بین ۳ تا ۴ ساعت است. در خیلی از جلسات مشاوره آموزشی وقتی در مورد زمان مورد نیاز به داوطلبان آیلتس میگویم، بسیار تعجب میکنند. اما محاسبه این عدد بسیار ساده است. همانطور که میدانید زبان دارای چهار مهارت Writing و Speaking, Listening, Reading است. اگر برای هر مهارت حداقل ۴۰ دقیقه زمان اختصاص دهیم به عدد ۳ ساعت و در صورت اختصاص ۱ ساعا به عدد ۴ ساعت میرسیم. پس داشتن هدفی قوی و انگیزهای عمیق بهمراه سخت کوشی، اختصاص زمان و تسلیم نشدن است که ما را به سمت هدفمان هدایت خواهد کرد.
به چه نمره ای نیاز داریم؟
چهارمین نکته برنامهریزی برای « نمره هدف » است. اما نمره هدف چیست؟ آزمون آیلتس دو قالب کلی دارد: جنرال General و آکادمیک Academic که نمره هر کدام در بازه ۰ تا ۹ تعریف شده است. بدین ترتیب که به کسی که در آزمون ثبتنام کرده اما در روز آزمون غیبت داشته است نمره ۰ و به کسی که در همه مهارتها تسط کافی داشته نمره ۹ داده میشود. اما ما به چه نمرهای نیاز داریم؟ نمره ما را هدف ما معین میکند. مهاجرت یا تحصیل. برای هر یک از این اهداف نوع و نمره آیلتس متفاوت خواهد بود. مثلا اگر قصد ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس در یک دانشگاه استرالیایی دارید، می بایست در آیلتس آکادمیک شرکت کرده و احتمالا نمره مورد نیاز شما 6.5 تا 7 خواهد بود. این نمره توسط دانشگاه مورد نظر با توجه به مقطع تحصیلی، رشته و کشور هدف تعریف میشود.
از کجا شروع کنم؟
پنجمین نکته را با این سوال شروع میکنیم. از کجا و چطور باید شروع کنم؟ از بسیاری از علاقهمندان به زبان و داوطلبان آیلتس میشنویم که به آنها گفته شده: « اول باید واژه بخوانی تا بتوانی بعد آنها را در مکالمات خود بکار برده و صحبت کنی » یا اینکه برای شروع به آنها کتاب واژگان مثل 504 واژه و روشهای کدینگ معرفی شده است. باید بگویم این بدترین و تلخترین شروع خواهد بود. به شما اکیدا توصیه میکنم قبل از شروع از یک متخصص در این حوزه کمک بگیرید. درباره ویژگیهای این فرد نیز در ادامه توضیح داده شده است.
افزایش دامنه واژگان و گرامر امری است که باید طی فرآیند یادگیری اتفاق بیافتد و نه اینکه دیکشنری را بدیت بگیریم و شروع به حفظ کردن واژگان آن کنیم. شرکت دراین کلاسهایی تکرار تجربه مایوس کننده یادگیری زبان در دوران مدرسه و دانشگاه است. بطور خلاصه می توان گفت که یادیگیری زبان را باید از مکالمه و تقویت دو مهارت Speaking و Listening شروع کرد. نقطه شروع شما برای آیلتس نیز پس از رسیدن به سطح intermediate است.
نکاتی که برای پیدا کردن یک راهنمای خوب فراموش میشوند:
پیدا کردن یک فرد معتمد و متخصص نیز کار آسانی نیست چراکه بسیاری از افراد شارلاتان خود را متخصص معرفی میکنند. بنابراین قبل از مراجعه به او، دانش، شرایط و تجربه او را ارزیابی کنید و میزان موفقیت وی را در حوزه آموزش زبان بسنجید. درباره نحوه تضمین و برگشت وجه پرداختی از او بپرسید. از زبانپژوهان و کسانی که شرایط کلاس را با وی تجربه کردهاند پرسوجو کنید و سپس به او مراجعه کنید. یادگیری زبان دوم از همان بدو تولد کار آسانی نیست فقط سختی آن فراموشمان شده است. پس اگر کسی درباره آسانی و سرعت متحیر العقول یادگیری سخن گفت به او مشکوک شوید.